Leul Cecil

O persoană cu care sunt în contact pe FB postează o foarte preţioasă info: că n-o interesează ştirea cu leul Celin, că nu ştie ce i s-a întâmplat şi nici nu vrea să ştie şi e f încântată de asta. Un mişto fin, superior, cool. În comentarii unii i-au strecurat, totuşi, informaţia că leul se numea Cecil. Contează. Dăm nume fiinţelor pe care le iubim, ca pe un fel de talisman. Cică un atacator ezită să te ucidă dacă îi spui cum te cheamă. Dorinţa de a distruge până şi talismanul deja dovedit inutil, după ce fiinţa pe care trebuia s-o ocrotească a murit hăituită pentru distracţia unui idiot… Amuzamentul superior cu ocazia uciderii simbolice (pt că n-a fost suficientă moartea dintâi a unui animal, aia fizică, în chinuri)…

Îl chema Cecil. Au plâns mulţi oameni la moartea lui.

3 comentarii la „Leul Cecil”

  1. Este totusi un animal, desi n-a murit intr-un mod normal, lucrurile se intampla. Mi se pare destul de mult sa se faca atata tam-tam la nivel mondial pentru un asemenea lucru.

  2. Si omul e tot un animal, situat mai sus, sau mai jos, pe scara evolutiei, in functie de capacitatile si posibilitatile fiecaruia. Unii reusesc sa-si reprime comportamentul animalic, sa impuna intelectului si spiritului sa le domine conduita, asta definindu-i ca oameni. Altii, din pacate nu doresc sau nu pot sa evolueze si raman la stadiul primordial de animal. In conditile in care multe specii de pe Terra au disparut iar altele sunt amenintate cu disparitia, datorita comportamentului iresponsabil al oamenilor, leul Cecil putem spune ca este un simbol. Dar trebuie sa ne obisnuim tot mai mult, cu ideea ca vom lasa nepotiilor nostrii o planeta sterila, fara fauna, fara paduri, fara resurse, suprapopulata cu indivizi redusi la stadiul animalic.

Comentariile sunt închise.