#marottatherapy

Taramul_viselor_micMillie Marotta, Tărâmul viselor. O aventură în culori cu animale şi mii de flori, ed. Corint

Ăsta e trendul cel mai caraghios şi mai simpatic din toate în lumea editorială: cărţile de colorat pentru adulţi. N-aveţi decât să strâmbaţi din nas o mie de ani, eu sunt încântată de jucăriile astea (şi mulţumesc mult editurii Corint pentru cartea pe care am primit-o cadou de la ei, m-am bucurat ca un copil, sincer!).

Nu ştiu ce să spun despre carte, în afară de faptul că are multe, multe desene, ceea ce înseamnă ore şi ore şi ore de joacă. Pentru mine e una dintre marile plăceri ale vieţii, să mă joc cu nişte culori, deşi am zero talent. Am făcut ani de zile desene elaborate pe care le-am colorat cu ce-am nimerit (am inclusiv bucăţi mari de placaj cu un fel de mandale colorate cu ojă în multe culori, îmi cumpărasem vreo sută de sticluţe de ojă de aia super-ieftină, da’ nu le pozez aici, au fost doar pentru plăcerea mea personală şi n-au nici un haz pentru alţii). Nu mai colorasem de mult, acum abia aştept o vacanţă în care să n-am nici un stres şi să pot să mă destrăbălez fericită cu cartea asta. Nu e reclamă, e o confesiune sinceră din preaplinul meu sufletesc (sau din preagolul, cum vreţi 😀 ): nimic nu mă linişteşte mai mult decât să colorez! E o terapie, zic unii.

Cel mai simplu şi uşor desen din carte:

a-n

Şi colorat (cu creioane super-ieftine, din păcate, mi-ar fi plăcut să-mi cumpăr ceva special) de mine (după cum spuneam, am zero talent, vă arăt şi vouă doar ca să vă imaginaţi cât de mult mai mişto aţi putea colora voi):

color

13 comentarii la „#marottatherapy”

    1. :))))))))))) asa ziceam si eu (da’ de ce dzici matale de ce voroviram noi in privat de giocuri? Ca nu recunosc nemica, eu nu stiu ce e aia giocuri cu balaori, nu-nuuuu!

  1. Pe lângă asta, Litera a mai scos două cărți de colorat de Johanna Basford („Grădina secretă” și „Pădurea fermecată”) iar Publica a anunțat interesanta „Outside the Lines” editată Souris Hong-Porretta. Suntem pe drumul cel bun! 🙂

  2. Numai buna pentru o zi de relaxare sau pentru un drum lung catre o destinatie placuta. Ocupa mult timp, chiar daca lumea din jur probabil ar spune ca suferi de vreo boala anume sau ai dat in mintea copiilor, asta conteaza mai putin. E o activitate stimulanta si recreationala, nu degeaba se insista mult ca ea sa fie facuta de copii, ajuta la dezvoltarea psihica sau mentinerea ei intr-un stadiu ridicat.

  3. Apreciam foarte mult in blogul tau vechi usurinta cu care se naviga pe autori/titluri. Era o idee buna. Te rog sa nu renunti la ea. Am salvat recenzia la aceasta carte si atunci am realizat ca am facut-o pentru ca m-am temut ca nu voi mai da de ea cand voi reveni aici. Sa salvez tot ce ma intereseaza?

  4. Nu-i asa ca nu ai abandonat blogul din nou? Am suferit enorm cand l-ai inchis prin 2009, m-am bucurat anul trecut cand am vazut ca l-ai reluat si tot astept noutati 🙁

Comentariile sunt închise.